Repetitie 05: To be continued

Het kunstenaarsduo Revital Cohen en Tuur Van Balen blaast hun fysieke en digitale werk nieuw leven in. Diverse curatoren en makers zijn te gast om de tentoonstelling met 'repetities' te reactiveren. De vijfde - en tevens laatste - repetitie, To be continued, is een invulling van Anne Breure, theatermaker en directeur van Veem Huis voor Performance. 

Wanneer: 

 • wo 24 jan 2018 - 10:00 tot 18:00 (voorbij)
 • do 25 jan 2018 - 10:00 tot 18:00 (voorbij)
 • vr 26 jan 2018 - 18:00 tot 20:00 (voorbij)
 • za 27 jan 2018 - 13:00 tot 18:00 (voorbij)
 • zo 28 jan 2018 - 13:00 tot 18:00 (voorbij)
Onitsuka Lage Multi Heren Tiger Sneakers Asics

Waar: 

Witte Zaal, Expozaal, Tuinzaal | De Brakke Grond
Gratis

Deze winter brengt het kunstenaarsduo Revital Cohen & Tuur Van Balen hun volledige fysieke en digitale archief van proces en werk naar de expositieruimtes en het theater van de Brakke Grond. Samen met verschillende curatoren en makers uit diverse disciplines experimenteren ze om nieuwe opstellingen (repetities) met hun archief en werk te maken. Door de tentoonstelling te ‘repeteren’ krijgt het publiek een uniek kijkje achter de schermen van een tentoonstellingspraktijk en verkent het duo verschillende mogelijkheden om werk, onderzoek en proces te presenteren.   

Geïnspireerd door de vele kunstenaarsgesprekken die ze in haar werkpraktijk voert en vanuit het experiment het verhaal achter het werk en de kunstenaar publiek te maken, sprak Anne Breure Revital Cohen en Tuur Van Balen en probeerde verder dan het gerepeteerde verhaal te komen. Gefascineerd door het concept van repetitie en de verschillende betekenissen ervan, gaf ze vervolgens de tentoonstelling en de route van de bezoeker vorm.

Repeteren betekent ‘iets uitproberen voordat er toeschouwers bij zijn’, maar ook ‘herhalen’. Bij deze repetitie, die zich elk uur opnieuw afspeelt, zijn geen performers aanwezig, maar is de toeschouwer de belangrijkste en enige acteur. Via audio-fragmenten van interviews met Cohen en Van Balen beweegt hij zich geïnstrueerd in de rol van bezoeker, toeschouwer, performer door de exporuimtes en de theaterzaal. Als in een videospel volgt hij een parcours van vijf scènes die een inkijk geven in het denk-, maak- en werkproces van de kunstenaars.

Het parcours door de expo start dagelijks op het hele uur en duurt 35 minuten. Daarna is er de mogelijkheid om de tentoonstelling op eigen gelegenheid te bekijken. Dames Espadrilles Dames Adidas Schoenen Dames Adidas Superstar Schoenen Espadrilles Superstar Espadrilles AqxwwPW5FT

Op vrijdagavond vieren we het laatste weekend van de tentoonstelling met twee extra viewings (18.00 uur en 19.00 uur) in aanwezigheid van de kunstenaars Revital Cohen en Tuur Van Balen, én de curator van deze akte Anne Breure. Wees welkom!

N.B. In verband met een besloten studiedag is de expositie op vrijdag 26 januari overdag gesloten. 

 Winkel Neon Adidas Marathon Pak Schoenen Nederland Kleur paS4q0

 

Over Anne Breure 

Anne Breure (1988) is sinds november 2014 directeur van Veem Huis voor Performance, het huis voor de ontwikkeling van performance, dans en discours in Amsterdam. Ze studeerde in 2011 af aan de Academie voor Dans en Theater (Amsterdam) als maker en performer en in 2013 behaalde ze haar MA in Art and Politics aan Goldsmiths College, University of London. 

Repetities:

 • 9 dec t/m 20 dec: Repetitie 01 Index door kunstenaars Revital Cohen & Tuur Van Balen
 • 21 dec t/m 6 jan: Repetitie 02 Moonbouncing door curator Samuel Saelemakers
 • 7 t/m 12 jan: Repetitie 03 Walkthrough door kunstenaar en schrijver Tyler Coburn 
 • 13 t/m 21 jan: Repetitie 04 Dormant remains

  Lage Asics Tiger Onitsuka Multi Heren Sneakers zwgSaq

   door curator Christina Li 
 • 24 t/m 28 jan: Repetitie 05 To be continued door artistiek directeur Anne Breure 
 • 26 jan: Rehearsal/ Repetition amp; Vans Sneakers Hi Koop Dames Kleding Sk8 Vergelijk nl xBqHg0Bv4w(studiedag). Reflectie op de repetities met de kunstenaars, het publiek en Z33
Asics Multi Lage Onitsuka Tiger Heren Sneakers
Beeld Kingyo Kingdom (2013) © Revital Cohen & Tuur Van Balen
In coproductie met Z33, huis voor actuele kunst (Hasselt, BE)

Onderdeel van

amp; Bestel La Vergelijk Redoute be Dames Veters Espadrilles Fashiola YqS8wq07g

Revital Cohen & Tuur Van Balen

White Horse/ Twin Horse (rehearsing an exhibition)

Lees verder
 • za 09 dec 2017 t/m zo 28 jan 2018 (voorbij)